Myślę, że takiego wątku nie mogło zabraknąć na tego typu forum.
Filmiki, które inspirują Was do pracy nad sobą, nad własnym ciałem, zachęcają do zmiany kiepskich nawyków, do rozwijania własnych pasji, o których w gonitwie dnia codziennego już zdążyliście zapomnieć.
Mój faworyt jest jeden, od lat:
W tych 5 słowach wypowiedzianych przez The Rocka można w zasadzie streścić cały przemysł motywacyjny.
Czas ucieka, nigdy nie będzie dobrego momentu, żeby zacząć - najlepiej zrobić to TERAZ.
Tutaj pełna wersja, wyjaśniająca tą filozofię (2 minuty):
Jest to podejście, które lubię - pozytywne, bez zbędnego wbijania w poczucie winy, bez stosowania szantażu, bez wyzywania od “pizd” czy “grubasów” - ot, wybór jest po Twojej stronie.
Mam kilka takich, ale rzadko ostatnio do nich wracam. Chyba, ze musze jakiś nowy nawyk ogarnąć, albo się czegoś pozbyć z życia. Jak odkopie to wrzuce kilka innych.
Wrzucę parę rzeczy, które ostatnio mi przeleciały przed oczami i zainspirowały jakoś tam. Polecam, szczególnie że wszystkie krótkie, w sam raz na mój attention span. Ja to w ogóle jestem fanem form krótkich i mięsistych, niezmiernie odpychające jest dla mnie jak widzę/słyszę, jak ktoś prosty temat wałkuje przez godzinę. Brak szacunku do klienta, hatfu
^ anegdota o Charlesie Bronsonie na temat rozstań
^ Karlova o dualiźmie moralnym przesycającym naszą cywilizację (w ogóle tą panią polecam, za mało znana! prowokująca, przenikliwa, uderza jak Muhammad Ali)
^ Bailey Schildbach o motywacji do dbania o siebie; czasem jej słucham, bywa inspirująca i motywująca, jak za bardzo nie odpływa