Filmiki, które Was motywują i dają Wam pozytywnego kopa

Myślę, że takiego wątku nie mogło zabraknąć na tego typu forum.

Filmiki, które inspirują Was do pracy nad sobą, nad własnym ciałem, zachęcają do zmiany kiepskich nawyków, do rozwijania własnych pasji, o których w gonitwie dnia codziennego już zdążyliście zapomnieć.

Mój faworyt jest jeden, od lat:

W tych 5 słowach wypowiedzianych przez The Rocka można w zasadzie streścić cały przemysł motywacyjny. Czas ucieka, nigdy nie będzie dobrego momentu, żeby zacząć - najlepiej zrobić to TERAZ.

Tutaj pełna wersja, wyjaśniająca tą filozofię (2 minuty):

Jest to podejście, które lubię - pozytywne, bez zbędnego wbijania w poczucie winy, bez stosowania szantażu, bez wyzywania od “pizd” czy “grubasów” - ot, wybór jest po Twojej stronie.

A Wy? Macie jakieś ulubione filmiki?

Mam kilka takich, ale rzadko ostatnio do nich wracam. Chyba, ze musze jakiś nowy nawyk ogarnąć, albo się czegoś pozbyć z życia. Jak odkopie to wrzuce kilka innych.

Wrzucę parę rzeczy, które ostatnio mi przeleciały przed oczami i zainspirowały jakoś tam. Polecam, szczególnie że wszystkie krótkie, w sam raz na mój attention span. Ja to w ogóle jestem fanem form krótkich i mięsistych, niezmiernie odpychające jest dla mnie jak widzę/słyszę, jak ktoś prosty temat wałkuje przez godzinę. Brak szacunku do klienta, hatfu

^ anegdota o Charlesie Bronsonie na temat rozstań

^ Karlova o dualiźmie moralnym przesycającym naszą cywilizację (w ogóle tą panią polecam, za mało znana! prowokująca, przenikliwa, uderza jak Muhammad Ali)

^ Bailey Schildbach o motywacji do dbania o siebie; czasem jej słucham, bywa inspirująca i motywująca, jak za bardzo nie odpływa