Męskie Rozmowy #4: MACIEJ ANDŻEL JAWORAKI

Cześć,

Dzisiaj przeprowadzona już jakiś czas temu moja rozmowa z Maćkiem “Andżelem” Jaworakim, twórcą kanału youtube’owego Akceptacja (który Wam bardzo polecam!).

Rozmawialiśmy trochę o redpillu, akceptacji, terapii, pomaganiu innym, medytacji, teoriach spiskowych i męskości. Zachęcam do przesłuchania.

W związku z tym, że kanał Maćka obserwują bardzo świadome siebie, ogarnięte jednostki (tak, to też o mnie :smiley:) serdeczna prośba o łapki w górę (lub w dół) oraz o komentarze pod tym materiałem - pozytywne, negatywne lub hejterskie, jak wolicie - jak to mawiają “nieważne co mówią, ważne, żeby nazwy forum nie przekręcali” :wink: Jeśli pojawiłyby się na naszym forum 2-3 osoby udzielające się w komentarzach na YT u Maćka byłbym bardzo szczęśliwy.

Jeśli nie macie pomysłu na komentarz poniżej moja propozycja:

“Komentarz dla zasięgu - Dżony skończył się na Kill ’Em All”.

Będę wiedział, że to Wy :smiley:

Z wielką chęcią posłucham i zostawię komentarz.

1 polubienie

Udostępniam film opublikowany na kanale mojego niedawnego rozmówcy - część 7 cyklu prowadzonych z nim rozmów. Świetna perspektywa na temat uzależnień, funkcji jakie pełnią, potrzeb, które się pod nimi kryją i sposobu radzenia sobie z nimi - dla mnie rewelacja, serdecznie polecam.

1 polubienie

Maciej o swojej relacji z samotnością - świetny film i perspektywa, polecam.

Nie wiem, dla mnie osobiście troche pitolenie i semantyka. Wg mnie troche sie za bardzo spuszcza i za bardzo rozkminia. Ta jego samotność to raczej izolacja i wrażliwość i za dużo myślenia. Człowiek, który buduje wokół siebie misterną konstrukcję z definicji, “roboczych założeń”, “zarządzania oczekiwaniami” i “projektów”. Wystarczy spojrzeć ile czasu spędził nad semantyką, gdzie IMO myli samotność z osamotnieniem (fizycznym byciem samemu) i twórczym byciem ze sobą. Przez to, że wszystko mieli przez intelekt, traci kontakt z esencją życia.

Mi to też nie leży, zbyt przegadane i mało konkretne, nie umiem na tym utrzymać uwagi.

@marcines @Jesse_James

Nie wszystko jest dla wszystkich. Mi ten kontent dobrze leży i pogłębia perspektywę, nie przeszkadza mi, że macie inaczej.

1 polubienie

Cześć,

Poniżej moja dzisiejsza, poranna rozmowa z Maćkiem m.in. na temat budowania społeczności wokół forum i kanału youtube’owego, trochę też liznęliśmy kwestię tworzenia bliskich relacji i tego, co jest dla nas w tym procesie szczególnie ważne.

W filmie pojawiła się też zapowiedź podcastu skierowanego do mężczyzn, który zamierzamy współtworzyć z ludźmi z forum. O szczegółach poinformujemy niebawem.

Na chwilę obecną prośba o wyświetlenie tego filmu, łapki w górę oraz o komentarze pod tym materiałem - zachęćmy publiczność kanału Maćka (a uwierzcie mi na słowo - to bardzo ciekawi ludzie), żeby zawitała także w nasze skromne progi. Oczywiście nie ma tu żadnej presji - osoby, które nie spełnią mojej prośby po prostu dostaną bana xD

P.S. Nie pytajcie czemu zamiast mojej mordy jest twarz jakiegoś urugwajskiego piłkarza :smiley:

P.S. Nie wiem kiedy ostatnio zmuszałem mój umysł do myślenia o 8 rano w niedzielę - nie polecam.

1 polubienie

dzięki, obejrzę z chęcią

1 polubienie

Przesluchuję, bo nie jestem w stanie oglądać tego zapętlonego piłkarza. Masz bardzo przyjemny głos. Musiałeś ćwiczyć dykcję celem wystapień publicznych, czy to naturalne?

1 polubienie

Chyba sama się wyćwiczyła w trakcie wystąpień w sądzie. Tutaj strasznie dukałem, byłem intelektualnie ociężały - zwykle o tej porze w niedzielę jeszcze śpię :slight_smile:

Dziękuję :slight_smile:

1 polubienie

Potwierdzam! Dodatkowo, wyjątkowo przenikliwy umysł i świenta umiejętność przekuwania swoich przemyśleń w zwięzły i zrozumiały przekaz.

1 polubienie

Dziękuję za miłe słowa. Kolejne nagranie już wkrótce!

Dzisiaj ten jutuber dodał film, na którym długo rozmawiał z @Johnny, udostępniam: