Dzisiaj przeprowadzona już jakiś czas temu moja rozmowa z Maćkiem “Andżelem” Jaworakim, twórcą kanału youtube’owego Akceptacja (który Wam bardzo polecam!).
Rozmawialiśmy trochę o redpillu, akceptacji, terapii, pomaganiu innym, medytacji, teoriach spiskowych i męskości. Zachęcam do przesłuchania.
W związku z tym, że kanał Maćka obserwują bardzo świadome siebie, ogarnięte jednostki (tak, to też o mnie ) serdeczna prośba o łapki w górę (lub w dół) oraz o komentarze pod tym materiałem - pozytywne, negatywne lub hejterskie, jak wolicie - jak to mawiają “nieważne co mówią, ważne, żeby nazwy forum nie przekręcali” Jeśli pojawiłyby się na naszym forum 2-3 osoby udzielające się w komentarzach na YT u Maćka byłbym bardzo szczęśliwy.
Jeśli nie macie pomysłu na komentarz poniżej moja propozycja:
“Komentarz dla zasięgu - Dżony skończył się na Kill ’Em All”.
Udostępniam film opublikowany na kanale mojego niedawnego rozmówcy - część 7 cyklu prowadzonych z nim rozmów. Świetna perspektywa na temat uzależnień, funkcji jakie pełnią, potrzeb, które się pod nimi kryją i sposobu radzenia sobie z nimi - dla mnie rewelacja, serdecznie polecam.
Nie wiem, dla mnie osobiście troche pitolenie i semantyka. Wg mnie troche sie za bardzo spuszcza i za bardzo rozkminia. Ta jego samotność to raczej izolacja i wrażliwość i za dużo myślenia. Człowiek, który buduje wokół siebie misterną konstrukcję z definicji, “roboczych założeń”, “zarządzania oczekiwaniami” i “projektów”. Wystarczy spojrzeć ile czasu spędził nad semantyką, gdzie IMO myli samotność z osamotnieniem (fizycznym byciem samemu) i twórczym byciem ze sobą. Przez to, że wszystko mieli przez intelekt, traci kontakt z esencją życia.
Poniżej moja dzisiejsza, poranna rozmowa z Maćkiem m.in. na temat budowania społeczności wokół forum i kanału youtube’owego, trochę też liznęliśmy kwestię tworzenia bliskich relacji i tego, co jest dla nas w tym procesie szczególnie ważne.
W filmie pojawiła się też zapowiedź podcastu skierowanego do mężczyzn, który zamierzamy współtworzyć z ludźmi z forum. O szczegółach poinformujemy niebawem.
Na chwilę obecną prośba o wyświetlenie tego filmu, łapki w górę oraz o komentarze pod tym materiałem - zachęćmy publiczność kanału Maćka (a uwierzcie mi na słowo - to bardzo ciekawi ludzie), żeby zawitała także w nasze skromne progi. Oczywiście nie ma tu żadnej presji - osoby, które nie spełnią mojej prośby po prostu dostaną bana xD
P.S. Nie pytajcie czemu zamiast mojej mordy jest twarz jakiegoś urugwajskiego piłkarza
P.S. Nie wiem kiedy ostatnio zmuszałem mój umysł do myślenia o 8 rano w niedzielę - nie polecam.
Przesluchuję, bo nie jestem w stanie oglądać tego zapętlonego piłkarza. Masz bardzo przyjemny głos. Musiałeś ćwiczyć dykcję celem wystapień publicznych, czy to naturalne?
Chyba sama się wyćwiczyła w trakcie wystąpień w sądzie. Tutaj strasznie dukałem, byłem intelektualnie ociężały - zwykle o tej porze w niedzielę jeszcze śpię