Ale to nie jest nic nadzwaczyjnego. Moja żona ma podobnie. Zwraca uwagę na estetykę i piękno bardziej niż ja, chociaż ja sam jestem wzrokowcem i cenię harmonię kształtów. Jednak nigdy nie wyobraża sobie konsumpcji z kimś z “własnego obozu”. Podobnie faceci zwracją uwagę na atletyczne sylwetki, ale nie nakręcamy się seksualnie przez to, a raczej działa motywująco. Takie rzeźbienie siebie.
Zakładaj co chcesz, to nie BS, gdzie biorą rzeczy osobiście. Jak ktoś będzie chciał to napisze, jak ktoś się poczuje urażony to jego sprawa. Najwyżej przeniesiemy wkrótce do innej kategorii bo się robi z tego offtop.
Wiedzą, spore grono może być tego nieświadomych. Reklamy bielizny itp, nie są adresowane do mężczyzn. Same sceny “L” w filmach, zrobione ze smakiem potrafią kobietę nakręcić bardziej niż faceta, by poźniej wykorzystać
.
takie otwarcie siebie na potrzebę zespolenia i dopełnienie miłości. Z tej perspektywy, dzięki temu możesz tak głęboko rozkoszować się swoją kobietą, że jej poddanie, rozbija cokolwiek blokuje serce, na drobne kawałki. Stąd rozdzielam seks na taki celu zaspokojenia, zwierzęcy, intynktowny i taki “oświecony”, w którym wykorzystujecie zespolenie do wzrostu. Każdy ma swoje miejsce w relacji.
Zawsze IMO są pewne warunki. Jedyna bezwarunkowość jest w stosunku do dzieci i to też zależy, bo kobiety inaczej traktują córki jak mężczyżni i na odwrót jeżeli chodzi o synów. Dla kobiet warunkami takimi jest poczucie bezpieczeństwa (fizyczne, emocjonalne, finansowe), polaryzacja i struktura relacji którą kształtują granice partnera wytoczone z miłości (do siebie).
Rozumiem, pragnienie takiej nieinkluzywnej lojalności podnosi “stawkę”. To wyzwanie wymaga całkowitego obnażenia emocjonalnego, co jest konieczne do pokonania wewnętrznych blokad i iluzji ego. Dodatkowi partnerzy mogliby rozpraszać energię lub rozcieńczać polaryzację. Im głębsza, bardziej wyłączna i intensywna intymność, tym silniejsza polaryzacja energetyczna między partnerami, która prowadzi do większej harmonii. Jak człowiek czuje pokusę i operuje ze zdrowego miejsca, to ma umiejętność skierować tą energię na właściwą osobę lub we właściwe miejsce.
Niektóre ścieżki rozwoju mogą wymagać otwartych relacji, to dla większości ludzi dążących do głębokiego i transformującego związku, ta totalna monogamia jest najskuteczniejszą i najbardziej intensywną metodą osiągnięcia pełni w relacjach.
PS. Wkrótce część wątku jednak przeniosę do właściwego działu.